De Sint-Nikolaasavond

Een 19e-eeuwse Sinterklaasvertelling
zo 1 dec 16:00 - 18:00
zo 1 dec
16:00 - 18:00
  • zo 1 dec
    16:00 - 18:00
    Diligentia - Stijlkamer
  • Servicekosten: €3,90

Een romantische klassieker voor ongelovigen om helemaal mee in de Sinterklaasstemming te komen.

Na bijna twee eeuwen komt een unieke 19e-eeuwse Sinterklaasvertelling van de dichter Peter de Génestet (1829-1861) thuis in Diligentia. Zijn bestseller over de onthulling van familiegeheimen op pakjesavond is eeuwenoud, maar nog steeds springlevend. Een bijzondere theatersolo in de sfeervolle stijlkamer van Diligentia, waar De Génestet ooit zelf zijn grootste succes vierde. 

Het is Sint-Nikolaasavond 1847. In een Amsterdams grachtenpand vindt een onvervalste pakjesavond plaats, maar de dochter des huizes is diepongelukkig, terwijl haar vader zich vooral druk maakt over het voorkomen van de familie. Niets is hem dierbaarder dan zijn ridderorden. Onder de schijn van de Sinterklaasviering besluit de vrouw des huizes orde op zaken te stellen.

Een echte klassieker voor de Sinterklaasperiode, ontstaan in een tijd waarin het Sinterklaasfeest zijn vertrouwde vorm kreeg met pepernoten, gedichten, liedjes, stoute kinderen en een angstaanjagende Sint, zonder knecht of Piet dat wel, want de Goedheiligman verscheen nog zonder gevolg.

Spel: Imre Besanger
Harp: Mirjam Rietberg

  • Rasverteller
  • De Nederlandse Dickens/Christmas Carol
  • Historie van Diligentia

Je ticket is inclusief een drankje na afloop.